1270 plantjes voor verkeersas Kerkstraat-Pothoekstraat

Bewoners vergroenen 2060 op zaterdag 6 en 13 mei. 30 vrijwilligers gaan samen met vzw Klimplant aan de slag. Bewoners uit de Kerkstraat, Pothoekstraat, en zijstraten werken samen aan ‘vergroenen, verblauwen en verbinden’ in Antwerpen-Noord.

Na de vergroening van de Provinciestraat in 2022 neemt Klimplant, met de steun van de Burgerbegroting,  een volgende street canyon onder handen: de bewoners van en rond de drukke verkeersas Kerkstraat – Pothoekstraat leren elkaar beter kennen door gezellig de handen uit de mouwen te steken voor een groenere buurt. 

Er werden al 56 geveltuintjes professioneel aangelegd en afgeboord. Straatbewoners hoeven zelf geen tegels te wippen maar voorzien de geveltuintjes van potgrond en fraai groen. Voor de aanleg van 4 plantvakken gaat een breekteam van vrijwilligers aan de slag. Er zijn 3 groenslingers voorzien. 10 regentonnen op de voetpaden voorzien de plantjes van hemelwater. 

De uitgebroken oppervlakte is maar liefst 70 m2. Die komen straks op de teller van het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. De stad Antwerpen is hierin uitgedaagd door de stad Gent. Gent is voorlopig aan de winnende hand. 

Projectcoördinator Marlies: “De as Kerkstraat-Pothoekstraat is zwaar overbelast. Veel verkeer zorgt voor minder burencontact. Door de straten te vergroenen, verbeteren we het klimaat én de sfeer in de straat.“

De Groene Vallei is een project van burgerbeweging Klimplant (klimaatplatform Antwerpen vzw) met steun van de Burgerbegroting van het District Antwerpen, in samenwerking met Willibrordus Wijkcomité, buurtcentrum Cortina, Wetstraat-droomstraat, Pothoekstraat ‘rond de Pot’, Onze Druppel Telt, en de hulp van de Groene Delta en vele vrijwilligers.