Louis De Jaeger over voedselbossen (podcast)

Louis De Jaeger in Berg en Dal op Klara

“We eten ons dood”, zo heet het boek dat eco-entrepreneur Louis De Jaeger schreef. In Berg en Dal neemt hij vandaag de luisteraar mee op zijn ontdekkingsreis van New York tot de Westhoek, waarin hij laat zien dat we de wereld aan het vernielen zijn. De Jaeger – what’s in a name – heeft een missie: zoveel als mogelijk voedselbossen planten.

Op 14 juni tonen Klimplant en Cinema Klappei zijn documentaire Food Forest. Beluister eerst het uitgebreide gesprek met Pat Donnez in Berg en Dal, en reserveer dan als de bliksem je zitje in Klappei.

Oproep klimaatmars met koffie en kaneelbollen

10.10.21 Klimaatmars in Brussel

Trein je op 10 oktober mee met Klimplant naar de Klimaatmars in Brussel? 

We verwelkomen leden en vrijwilligers van Klimplant met gratis koffie en kaneelbollen

Passeer zondag 10/10 tussen 11 en 11.30 uur aan onze Koffiebakfiets voor het Centraal station. En laat ons weten dat we een kaneelbol (van RICO / Grof) voor je mogen bewaren. 

De grote #BackToTheClimate mars van de Klimaatcoalitie start om 13 uur aan Brussel Noord (check ook ons Facebook-event).

Vergeet je koffiebeker niet. Tot dan!

Groepsaankoop regentonnen 2021

Groepsaankoop regentonnen

Het is weer zover: onze samenaankoop regentonnen staat online! Georganiseerd samen met Buurman Antwerpen.

Tot en met zondag 29 augustus kan je, mét korting, verschillende modellen regentonnen bestellen.
Groot of klein, voor je achtertuin, op je terras of om aan de regenpijp van je voorgevel te bevestigen.

Woon je in district Antwerpen? Dan hebben we met de gevelbrigade nog een speciaal aanbod voor enkelen onder jullie.

Nog even nagenieten van de vorige editie, samen met Commons lab, Fundament, Manus vzw & de fietskoerier? Dat kan hier op ATV.

Word lid en help ons klimmen!

Maak jezelf, je vrienden of familie lid van Klimplant en help ons klimmen.

Als we tegen oktober 2021 1000 leden tellen, maken we aanspraak op een subsidie. Die geeft onze beweging de nodige zuurstof om te groeien.

Je bent al lid vanaf €5.


Lidkaart Klimplant

Stuurlui gezocht

Drie handen illustratie

2020 was een topjaar voor Klimplant: de eerste fruitbomen worden geplant in een gloednieuw voedselbos, buurtgroepen smeden ‘klimaatstraat’-plannetjes, vele Antwerpse straten schitteren met hun geveltuinen en regentonnen, en Antwerpenaren slagen collectief aan het fermenteren en maken zelf hun schoonmaakproducten. Bovenal broeit bij veel mensen de goesting om nog heel wat stappen verder te zetten richting een klimaatvriendelijk Antwerpen. Dit alles is maar mogelijk door de vele vrijwilligers, en een sterk bestuur om alles in goede banen te leiden. Voor 2021 zoeken we nieuwe bestuurders die het team kunnen versterken:

·      Wil je vanuit de stuurcabine meebouwen aan een klimaatvriendelijk Antwerpen en zet je graag mee de lijnen uit van onze jonge organisatie?

·      Neem je graag het voortouw en deins je niet terug voor wat verantwoordelijkheid?

·      Denk je graag mee na over een strategie voor de volgende vijf jaar?

·      Of ben je iemand die niet bang is van cijfers en mee over de boekhouding wil waken?

Dan zijn we op zoek naar jou! Stel jezelf voor aan ons door een mailtje te sturen naar info@klimplant.be voor 1 december.  We nemen dan snel contact met je op!