Doe mee met BreekUIT!

foto (bewerkt) Frederik Beyens

Vergroen op zaterdag 10 oktober je straat!

Tot 27 september kon je hier je plantgoed bestellen. Nu maken we ons klaar om alles in gereedheid te brengen voor 10 oktober.

Vrijwilligers gezocht!

Loop of fiets jij graag doorheen de stad? Kan je het niet laten om de namen op de brievenbussen te lezen? Frommel jij graag papier in smalle gaatjes?

You’re our (wo-)man!
Wij zoeken enthousiaste bussers om in de loop van de zomer enkele straten voor hun rekening te nemen binnen district Antwerpen.
Meer info? Stuur een mail naar info@klimplant.be. Graag tot binnenkort!

Breng jouw klimaatideeën tot leven

Heb jij een geweldig idee om de stad klimaatvriendelijker te maken? Zoek je partners of ondersteuning om jouw idee mee uit te voeren? Bezoek dan hier ons nieuwe online platform. Gooi je plan in de virtuele groep voor 10 mei en wij gaan samen met jou aan de slag.

AperOpera

AperOpera gaat digitaal

Ook wij aperitieven in coronatijden digitaal. Daarom worden de geplande duurzame aperitiefmarkten op het Operaplein vervangen door online workshops. In september smulden jullie met plezier van de gefermeteerde brouwsels van Les Odettes, de mooie muziek van GItaraxis en de expertise rond regenwaterrecuperatie van Comité Bump en Atelier Recup.

Antwerpen krijgt drie nieuwe klimaatbuurten

56 straten dienden een plan in om hun straat in 2020 te transformeren tot dé klimaatstraat van Antwerpen. We selecteerden uiteindelijk 3 buurten die we reeds op de hoogte brachten. Klimplant zal hen ondersteunen om hun plannen voor een groene, gezellige en klimaatvriendelijke straat tegen het najaar waar te maken.

Ledjes van de Schelde

Bestel via onze webshop ledlampen, tot 14 september en haal ze 10 oktober af op een afhaalpunt naar jouw keuze binnen het district.

Een eetbaar bos in de stad

Klimplant gaat met de stad in dialoog over een voedselbos: een boomrijke groenzone met een hoop eetbare planten. De zoektocht naar een geschikt lapje grond gaat verder. Heb jij een locatie op het oog? Speel je gouden tip door via info@klimplant.be.