Vrijwilliger worden bij Klimplant

Klimplant-vrijwilligers met regentonnen

Zet je schouders eronder

Klimplant draait op de sterke schouders van vrijwilligers. Elk project wordt gedragen door een werkgroep van vaste en losse vrijwilligers.

Hieronder ontdek je de projecten die extra handen kunnen gebruiken. Help jij mee om Antwerpen klimaatvriendelijker te maken?

Dringend: Klimplant zoekt administratieve of excel-liefhebbende vrijwilliger

Teams die vrijwilligers zoeken

Team Voedselbos Boskruit

Klimplant plant samen met vrijwilligers en buurtbewoners een voedselbos aan in Park Groot Schijn in Deurne: Boskruit. Ben je geïnteresseerd in eetbare planten en biodiversiteit, of heb je gewoon zin om af en toe eens mee te schuppen en aan te planten? Samen met de vrijwilligers geven we deze plek vorm, en werken toe naar een ontmoetingsplek waar educatie, biodiversiteit en voedsel centraal staan.
Wil je enkel voor Boskruit vrijwilligen? Vul dan hier je voorkeuren in.

Team Waterwijken

Met een algemene waterstrategie op buurtniveau activeren en ontzorgen we buurtbewoners om samen aan wateropvang en -hergebruik te doen. Samen met de bewoners bekijken we wat de beste oplossing is, op maat van hun persoonlijke situatie en budget. We focussen op wat eigenaars op hun eigen percelen kunnen doen i.p.v. op openbaar domein. Als het zinvol is koppelen we hier een stadsbrede groepsaankoop aan. Zin om samen massa’s water uit te sparen? Dan is dit jouw werkgroep. Wil je met jouw buurt de wateruitdaging aangaan, hou ons dan zeker in de gaten.

Team Eetbare tuin Borgerhout

Ook in Borgerhout experimenteren we met een eetbare tuin in een heel stedelijke omgeving. We zoeken naar partners, denken na hoe we de buurt kunnen betrekken en proberen via de tuin een verhaal het verhaal te brengen van de mensen die er wonen. Deze tuin zal dienen als ontmoetingsplek, een plek om tot rust te komen in een echte groene oase. Boho met het hart op de tong? Sluit je aan bij deze nieuwe werkgroep.

Team Gevelgroen

Na de Provinciestraat vergroenen we ook de Kerkstraat. Dit doen we met buurtbewoners en winkeliers, maar iedereen is welkom om hier aan mee te werken. Ook de Groeidagen in Borgerhout worden dit jaar weer door Klimplant georganiseerd. Heb je groene vingers, of ben je een handige harry en wordt je warm van vergroenen? Dan kan je ons zeker helpen bij deze vergroeningsprojecten.

Team Communicatie

Je denkt in boodschappen en kanalen. Je laat de social media, de nieuwsbrieven en de website van Klimplant bruisen met tekst en beeld. Samen met de werkgroepen leg je de grote lijnen van het communicatieplan voor het komende jaar vast. En je kruipt in je pen of fototoestel als het nodig is. Anno 2022 misschien wel de belangrijkste werkgroep van allemaal. Are you in?

Team Ledenwerving en Vrijwilligers

In 2021 startten we met een ledenwervingscampagne. Van de honderden leden willen we er duizenden maken om echt te drukken op het beleid. Als lid krijg je korting in enkele klimaatvriendelijke zaken. Maar de lijst met middenstand-partners moet groeien. Hoe zou je dat aanpakken? En hoe kunnen we onze leden en vrijwilligers nog meer in de watten leggen? Jij bent aan zet.

Andere talenten?

Goed in bomen planten, stadsplannen maken, jongeren begeleiden of wafels bakken? Laat ons weten welk talent je graag inzet voor ons Klimaatplatform.

Vrijwilligers handen Klimplant