Klimplant zoekt stuurlui

Kom jij de raad van bestuur van Klimaatplatform Antwerpen versterken?

Klimplant groeit. Daarom zoeken we extra vrijwilligers voor onze raad van bestuur. Check onze vacature.

Klimaatplatform Antwerpen (kortweg Klimplant) is een beweging van positieve denkers en doeners die aan de slag gaan met collectieve klimaatprojecten. Klimplant is er voor álle Antwerpenaren. De acties zijn positief zodat iedereen mee wil, en laagdrempelig zodat iedereen mee kan.

Klimplant bloeit als nooit tevoren. Vele Antwerpse straten schitteren met hun geveltuinen en regentonnen, een nieuw voedselbos-plan ligt klaar, deelauto-plannen worden gesmeed, … (check onze projecten)

Het broeit bij vele Antwerpenaren om nog heel wat stappen verder te zetten richting een klimaatvriendelijke stad. Met Klimplant realiseren we mee de dromen van stadsbewoners én zetten we zelf projecten op poten. 

Vrijwilligers raad van bestuur op vergadering in tuin

Word vrijwillig bestuurder

Antwerpen klimaatrobuuster maken is enkel mogelijk door de vele vrijwilligers, en een sterk bestuur om alles in goede banen te leiden. Voor 2023 zoeken we extra bestuurders om het team te versterken. 

Wil je graag bouwen aan een klimaatvriendelijk Antwerpen? Neem je weleens het voortouw en deins je niet terug voor wat verantwoordelijkheid? Denk je graag mee na over hoe de transitie naar een klimaatvriendelijk Antwerpen sociaal kan verlopen?

Dan zijn we op zoek naar jou. Je komt terecht in een ambitieus team van denkers en doeners. 

Je wordt verwacht op de maandelijkse bestuursvergadering om mee richting te geven en knopen door te hakken. Heb je meer tijd of ambitie? Dan zijn er werkgroepen, projecten en thema’s in overvloed om je klimaat-ei kwijt te leggen. 

Gezochte profielen

We verwelkomen in het bijzonder mensen die door hun achtergrond en ervaringen kunnen bijdragen aan een diverser bestuur met een wijdere blik op onze stad. 

Specifieke profielen die we zoeken zijn personen met: 

  • kennis van boekhouden en/of HR
  • ervaring in de sociale economie
  • expertise uit de circulaire economie
  • groene vingers (experts in natuurbeheer)
  • ervaring met socio-culturele organisaties
  • ervaring met kansengroepen 

Iets voor jou?

Stel jezelf voor aan ons door een mailtje te sturen naar info@klimplant.be voor 1 januari 2023.  We nemen dan snel contact met je op!