Win tickets voor ‘De Zaak Shell’

De Zaak Shell

Het bestuur van Klimplant gaat een avondje naar toneel. We trekken naar deze spraakmakende voorstelling over klimaat en verantwoordelijkheden op donderdag 5 mei 2022. En nemen graag wat leden mee.

Acht (4×2) leden van Klimplant mogen gratis mee naar deze uitverkochte voorstelling van De Nwe Tijd en Frascati, in Monty Kultuurfaktorij. Niet te missen, want De Zaak Shell won in 2021 de Nederlandse Regieprijs.

Wie mag er mee?

1. je bent lid van Klimplant (niet-leden kunnen nog snel lid worden)
2. je doet een vriend of vriendin een lidmaatschap cadeau
3. je mailt beide namen en e-mailadressen door naar sam@klimplant.be.

De eerste 8 leden (4×2) krijgen een bericht ter bevestiging. Op donderdag 5 mei wachten we jullie voor de voorstelling op met de tickets. Waar wacht jij nog op?

Over ‘De Zaak Shell’

De laatste witte mannelijke neushoorn is uitgestorven. Bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen zijn overal ter wereld aan de orde van de dag. Welke beelden, argumenten en retoriek zorgen ervoor dat er zo weinig schot zit in het oplossen van het klimaatprobleem?

Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit volgen het klimaatdebat al jarenlang op de voet. Ze bezochten aandeelhoudersvergaderingen van multinationals, lazen speeches en interviews van Shell, ploegden akkoorden en beleidsnota’s van overheden door en noteerden stelselmatig de opmerkingen van hun ooms en buurmannen zodra er tijdens het kerstdiner over de klimaatcrisis gesproken werd. Voor elke stem in het klimaatdebat schreven zij een pleidooi.

In De zaak Shell komen al die stemmen samen. Aanleiding is een echte rechtszaak die nu loopt en aangespannen is door een groep ngo’s tegen de oliegigant. Inzet van de zaak: Shell dwingen hun bedrijfsvoering radicaal te veranderen. Het verweer van Shell? Niet wij, maar de consument moet veranderen.

Meer info over de voorstelling…