Deelvolt

elektrisch autodelen is de toekomst

Eén deelwagen vervangt verschillende individuele wagens, en daarmee komt ruimte vrij in de stad, o.a. ruimte voor groen in de straten.
Een elektrische deelwagen doet dat dan nog zonder CO2 emissies.

We onderzoeken de drempels en drijfveren om salariswagens wel/niet te delen met buren.
Heb je een elektrische salariswagen (of hybride wagen)? Geef voor 12 november jou mening via onze bevraging!

Klimplant gelooft dat elektrisch autodelen de toekomst is én dat bedrijven voorlopers kunnen zijn om de elektrische wagens toegankelijk en betaalbaar te maken voor hele buurten. Zo kunnen salariswagens op wijkniveau een positief sociaal effect hebben.

Klimplant gaat op zoek naar 3 werkgevers die salariswagens aanbieden: een kleine, middelgrote en grote onderneming. Binnen deze bedrijven overtuigen we een aantal werknemers om hun elektrische salariswagen te delen met hun buren. We verzamelen een vaste groep buren rond elke wagen.

Met het project “Deelvolt – vlot een elektrische vloot delen” onderzoekt Klimplant welke rol elektrische salariswagens kunnen spelen als deelwagen in de woon- of werkomgeving van werknemers. We willen drempels wegwerken en samen op zoek gaan naar oplossingen en incentives die nodig zijn om hiervan een succes te maken.

Zo creëren we een win-win-win-win-win: zowel voor het bedrijf (kostenneutraal), als voor de werknemer (gemak, financiële incentives), als voor de buren (toegang tot elektrische deelmobiliteit), de stad (minder gereserveerde parkeerplekken en laadpunten) en haar inwoners (gezondere lucht, plaats voor groen).

Heb je als werknemer of bedrijf zin om van betekenis te zijn in dit innovatief project, of wil je graag iets meer te weten komen ?

STUUR EEN MAILTJE NAAR: marlies@klimplant.be

Deelmobiliteit vrijwilligers gezocht 

Voor het project ‘Deelvolt – vlot een elektrische vloot delen’ zoeken we autodeel-ambassadeurs. Zin om mee een autodeel-buurtcafé op te starten, wijkcomité’s te enthousiasmeren, autodeel-aanbieders te vergelijken? Laat het weten aan marlies@klimplant.be.
Je kan met haar mee naar een gratis trainingsdag van Autodelen.net.
.
.


Het project wordt ondersteund door het Klimaatfonds van de stad Antwerpen.

Autodelen.net staat ons bij met raad en daad.